Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Türkiye Şampiyonu Ayvalık'tan çıktı

Türkiye Şampiyonu Ayvalık

Türkiye Minikler Taekwondo Şampiyonasında Ayvalık Spor Kulübü sporcularından Lara İnce Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyon Lara İnce ve Antrenör Volkan Sersan, bu başarılarının sevincini Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile paylaştı.

Türkiye Minikler Taekwondo Şampiyonasında Ayvalık Spor Kulübü sporcularından Lara İnce Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyon Lara İnce ve Antrenör Volkan Sersan, bu başarılarının sevincini Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile paylaştı.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençir’i makamında ziyaret eden Türkiye şampiyonu İnce ve Antrenörü Sersan, Gençer`e Kore`den özel olarak getirilen "Kara Kuşak" hediye etti.
7-10 Eylül tarihleri arasında Konya’da Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor salonunda yapılan ve katılan sporcu sayısı bakımından Türkiye’nin en büyük spor şöleni olarak kayıtlara geçen ve bay bayan yaklaşık 2 bin 500 sporcunun mücadele ettiği Minikler Türkiye Taekwondo şampiyonasında Ayvalık Spor Kulübü sporcusu Lara İnce 57 kg’da Türkiye Şampiyonu olarak Balıkesir ve Ayvalıkspor tarihine geçti.
Başarısının sevincini paylaşmak üzere Ayvalık Belediyesine gelen Lara İnce`yi başarısından dolayı kutlayan Başkan Gençer, bir eşofman takımı armağan etti.
Gençer, "Hedefin artık bundan sonraki müsabakalarda başarını devam ettirmek olmalı. Bu çok ciddi bir başarı olup başarından dolayı seni tebrik ediyorum" dedi.
Lara İnce`nin olimpiyat şampiyonluğunu hedeflediğini öğrenen Gençer, "Türkiye bu branşta dünyada sayılı bir ülke olduğu için şansımız yüksek. Çok çalışman lazım, spor ihmale gelmez bu seviyeye oynayacaksan boşluk vermemek lazım. Spor eğitimi insanın iyi gelişmesini sağlayan bir unsur. Uzakdoğu sporlarında insani yönden kavga gürültü gibi görünüyor ama tam tersi felsefesi olan yani insana saygılı çok farklı bir şey spor. Sporun yanında eğitim de önemli. Dünya dan bilgilenmek çok önemli. Başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.
Ayvalıkspor Kulübü Başkanı ve aynı zamanda sporcuların Antrenörlüğünü yapan Uluslararası Taekwondo Antrenörü Volkan Sersan, "Lara İnce kızımız bize o kadar büyük bir sevinç yaşattı ki bunu kelimelerle anlatmak imkansız. Final maçında yaşadığım heyecan ve maç sonu sevincimiz hiçbir şeye değişilmezdi. Çok çalıştık ve başardık. Bu seneye kadar Ayvalık’ta bu sporun yapıldığını dahi bilmeyenlere karşı almış olduğumuz bu başarı çok güzel bir cevap oldu. Almış olduğumuz bu şampiyonluğu Ayvalık halkımıza hediye ediyoruz." dedi.
Lara İnce’nin başarı öyküsü: “İnce, kategorisinde 1.Turda Karamanlı rakibini Nakavt eden, 2.Turda Kayserili rakibini yine nakavt eden, Çeyrek Final maçında Adana’lı rakibini 10`a 3 skor ile Yarı final maçında İstanbullu rakibini 3-2 ve en son müthiş bir mücadele ve taktik savaşı içinde geçen Final maçını yine aynı skorla 3-2 alarak Türkiye şampiyonu oldu.”



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı